ΤΟ 7ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ. Α. Ε. Κ

Είστε "Κλειθροποιός (κλειδαράς)";
Σας ενδιαφέρουν τα προβλήματα του κλάδου μας;
Τότε ελάτε να τα λύσουμε όλοι μαζί.

ΤΟ 7ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ. Α. Ε. Κ

Δημοσίευσηαπό stauros mandenakhs » Παρ Ιουν 07, 2013 10:03 am


ΤΟ 7ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ. Α. Ε. Κ

Το έβδομο συνέδριο του Σωματείου Αττικής διεξήχθη την 1η και 2 Ιουνίου 2013.

Πήραν μέρος πολλοί αδειούχοι συνάδελφοι απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ο μεγάλος χώρος του ισογείου, όπου έγινε το συνέδριο, φιλοξένησε πολλούς εκθέτες. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια εξειδίκευσης σχετικά με το επάγγελμά μας.

Μαθήματα όμως και σπουδαίες ενημερώσεις γίνονταν και κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων (εκτός από τα προγραμματισμένα σεμινάρια), από τους ίδιους τους εκθέτες που είχαν να παρουσιάσουν νέες μηχανές, προγράμματα, εργαλεία κλπ.

Σε γενικές γραμμές, η διαπίστωση ήταν πως και τούτο το συνέδριο ανταποκρίθηκε με επιτυχία στους σκοπούς για τους οποίους καθιερώθηκε αυτός ο θεσμός από το 2003 στον Σ.Α.Ε.Κ. (Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάλογη επιτυχία που είχε και το συνέδριο του Σ.Α.Κ.Δ.Ε.Π (Σωματείο Πελοποννήσου)). Αυτό πολύ απλά δείχνει την ανάγκη, την υπευθυνότητα και την «δίψα» των συναδέλφων για ενημέρωση και συνεχή επαγγελματική εξειδίκευση.

Την δυνατότητα αυτή μπορούν να την προσφέρουν (προς το παρόν), μόνον τα δύο αυτά σωματεία, αφού είναι υπαρκτό το σχετικό έλλειμμα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Οι επαγγελματικές κατακτήσεις μπορούν να γίνουν περισσότερες, εάν κατορθωθεί να γίνουν και άλλα περιφερειακά σωματεία. Τότε θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ των κλειθροποιών και πολλά από τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, θα τα διεκδικούσαμε με δυνατές αξιώσεις.

Για να επανέλθω όμως στις εντυπώσεις μου από το εν λόγω συνέδριο, θα επισημάνω την βελτίωση και την αρτιότητα τόσο των σχετικών μαθημάτων, όσο (και ιδιαίτερα αυτό), των συναδέλφων που δίδαξαν, που μετέφεραν τις γνώσεις τους στο πολυπληθές ακροατήριό τους. Όλοι οι «εκπαιδευτές» ήταν άψογοι, καλοί μεταβιβαστές, δέχονταν και απαντούσαν σε κάθε ερώτηση, στοιχειοθετούσαν αυτό που «δίδασκαν».
Ιδιαίτερα θετική εντύπωση αποκομίσαμε σε μαθήματα όπου οι εκπαιδευτές ήταν πολύ νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για κατάκτηση τόσο των ίδιων όσο του κλάδου αλλά και αυτού του ίδιου του σωματείου, που τους εμπιστεύθηκε να διδάξουν νέες τεχνικές του επαγγέλματος. Πραγματικά ήταν για εμάς τους μεγάλους να καμαρώνεις βλέποντας και ακούοντας αυτούς τους νεαρούς με την τόση εμπλουτισμένη σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση.

Σταύρος Μανδενάκης
stauros mandenakhs
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 28, 2013 10:43 am

Επιστροφή στο ΕΙΣΤΕ ΚΛΕΙΘΡΟΠΟΙΟΣ (ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ);

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron