ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ;;;;;;;;;;;;

Θέματα που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες συζητήσεων...

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευσηαπό stauros mandenakhs » Πέμ Ιουν 06, 2013 10:28 am

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ;;;;;;;;;;;;

Είδηση 1η

Το δράμα των εξώσεων, με την αυτοκτονία μιας γυναίκας στο Μπαρακάλντο του Μπιλμπάο την Παρασκευή σε συνδυασμό με την κοινωνική κατακραυγή που ακολούθησε ανάγκασε τις τράπεζες να λάβουν μέτρα. Η πρώτη τράπεζα που διέταξε το «άμεσο» φρενάρισμα των πλειστηριασμών ήταν η Kutxabank.
Παράλληλα, ορισμένες επαγγελματικές ομάδες άρχισαν ήδη να αντιδρούν στις εξώσεις: Δικαστικοί, αστυνομικοί, ιατροί, κλειδαράδες και τραπεζικοί συνεισφέρουν όπως μπορούν από τα πόστα που υπηρετούν.
Όσον αφορά τους κλειδαράδες:. Η τελευταία περίπτωση που έγινε γνωστή αφορά μια βάσκικη εταιρεία κλειδαράδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Información , η εταιρεία CTLN με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνείται να συμμετέχει σε άλλες εξώσεις. Στο μήνυμα της αναφέρει:
«Μετά από τις τελευταίες αυτοκτονίες αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε δημόσια ως εταιρεία τα θύματα των καταχρηστικών ενυπόθηκων δανείων που κατέληξαν να τους κάνουν έξωση. Το δικό μας λιθαράκι σε αυτό το πλαίσιο θα είναι να αγνοήσουμε τις όποιες κλήσεις για συνεργασία και παροχή υπηρεσιών από τις αρχές ή τρίτους».

Είδηση 2η

Ενάντια στο κύμα των εξώσεων που εδώ και δυο χρόνια έχει αφήσει αμέτρητους ανθρώπους άστεγους ξεσηκώνονται σταδιακά πυροσβέστες και κλειδαράδες στην Ισπανία. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο έχουν αρχίσει πλέον να αρνούνται να βοηθήσουν τους δικαστικούς κλητήρες ανοίγοντας τις πόρτες των σπιτιών, ιδιοκτητών που έρχονται αντιμέτωποι με την έξωση επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια ή της δόσεις των δανείων τους.
Το κύμα των εξώσεων – αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς – που ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας φούσκας στα στεγαστικά δάνεια το 2008 και επιδεινώνεται από το τεράστιο ποσοστό (26%) ανεργίας, ώθησε αρκετούς πολίτες στην αυτοκτονία και πυροδότησε ένα μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το θέμα πήγε ξανά στο κοινοβούλιο προκειμένου να μπει ένα φρένο στις εξώσεις.
Μετά την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω των εξώσεων αρκετοί κλειδαράδες δηλώνουν πλέον ότι δεν θέλουν πλέον να βοηθούν στις διαδικασίες των εξώσεων. «Οι ζωές ολόκληρων οικογενειών καταστρέφονται κι εμείς λειτουργούσαμε ως εκτελεστές» δηλώνει στο AFP, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κλειδαράδων David Ormaechea. «Μας προκαλούσε ανησυχία και ένταση» σημειώνει.
Αφού οι κλειδαράδες άρχισαν να αρνούνται να βοηθήσουν τις διαδικασίες των εξώσεων, οι αρχές άρχισαν να ζητούν τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες έπρεπε να ανοίγουν τις πόρτες όσων ιδιοκτητών αντιστέκονταν στην έξωση.
stauros mandenakhs
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 28, 2013 10:43 am

Επιστροφή στο ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron